Wednesday 22 October 2014

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi

Assalamualaikum ^__^ v

Uolss semua apa khabar? Lama sekali kita tidak bersuakannn. Sungguh rindu beta pd kalian semuanya.. (muntah ijau)

Dikesempatan ini. Cik soseh nk ucap slmt deepavali pd kwn2 india cik soseh especeli kepada letchumi di tanah air dan shanti yg berada diperantauan.

Sempena cuti raya ni cik soseh mngmbil peluang tuk pulang ke kg bertemu keluarga tercinta..sedang cik soseh berlegar2 dihalaman rumah nenek, cik soseh trpandang buah pempelam/ pelam/ mangga nan hijau melambai2 kearah cik soseh. Dan pd malam itu, cik sosej telah mndapat ilham untuk membuat jeruk mangga asam boi yg telah menjadi viral di fesbuk semenjak dua tiga menjak ni..

Berikut resepi Jeruk mangga asam boi:
1) Mangga 5 biji
2) Cili padi 5-10 biji
3) Asam boi 5-10 biji
4) Gula secukup rasa
5) Garam secukup rasa

Cara2:

kupas buah mangga dan potong kecil

masukkan garam, gula, cili potong dan asam boi

simpan didalam peti sejuk selama 4 jam atau lebih. Sedia utk dimakan.Selamat mencuba dan jumpa lagi. Muah ciked :-*

No comments:

Post a Comment